Vil du gøre en forskel for andre?
Har du mod på at stå i forreste række, når borgerne i Region Sjælland bliver akut syge eller kommer alvorligt til skade? Kan du samtidig skabe tryghed og drage omsorg for borgere i sårbare situationer – Så er DU vores nye ambulancebehandlerelev i Ambulance Sjælland!
Bare rolig - DU vil aldrig stå alene
Som ambulancebehandlerelev i Ambulance Sjælland er du med til at løse en vigtig samfundsmæssig opgave. Vi yder avanceret præhospital behandling af patienter på bl.a. skadesteder og i borgernes hjem. Vores vigtigste opgave er, at konstatere akutte sygdomme og alvorlig tilskadekomst, iværksætte behandlingstiltag og stabilisering af patienterne indtil borgerne kan overleveres på Region Sjællands hospitaler til videre diagnose og behandling. Vi er drevet af omsorg og kvalitetsbevidste patientforløb. Hvor patienten og pårørende er omdrejningspunktet for tryghed, da vi oftest møder vores borgere i deres mest sårbare situationer.
Vores arbejdsopgaver i Ambulance Sjælland er mangfoldige og du vil aldrig have en arbejdsdag, hvor to dage er ens. Du skal kunne sætte dig i andres sted og udvise nærvær. Du skal kunne omsætte teori til praksis og trives i en omskiftelig hverdag med en bred variation. Du skal kunne se dig selv i et uddannelsesforløb, hvor du løbende opnår formaliseret kompetenceudvikling. Vi arbejder i dynamiske teams på alle tider af døgnet. Du vil blive fysisk og mentalt stimuleret. Du tilknyttes erfarne vejledere, som vil skabe inspirerende og trygge læringsmiljøer for dig igennem din uddannelsen. Du bliver en del af et helt unikt fællesskab med nære relationer til dine kolleger. Ambulance Sjælland er en ambitiøs ambulanceoperatør, som ønsker at give dig som elev de bedste forudsætninger.
Vi ønsker samtidig, at beholde dig som medarbejder i Ambulance Sjælland efter endt uddannelse. Vi har derfor gode muligheder for personlig og faglig videreudvikling som fx Paramediciner eller Advanced Paramedic hos vores Avancerede Ressourcer, som bemander vores lægevagts- og præhospitale visitationsenheder samt akutlægebilerne i Region Sjælland.
Leder du efter en meningsfuld uddannelse med masser af personlig udfordring – Så er du måske vores nye AMBULANCEBEHANDLERELEV I AMBULANCE SJÆLLAND!
Sådan bliver du ambulancebehandlerelev
Optagelseskrav for elever i Ambulance Sjælland
For at være kvalificeret til jobbet, skal du opfylde visse betingelser:
- Du er fyldt 21 år på ansættelsestidspunktet.
- Du skal have haft kørekort til almindelig bil (Kategori B) i mindst 3 år og være erfaren i bilkørsel, da du vil modtage undervisning i udrykningskørsel som en del af uddannelsen.
- Du skal have ren børneattest og straffeattest forenelig med jobbet som ambulancerebehandler.
- Du skal have bestået 9. klasse og kunne demonstrere gode færdigheder inden for dansk og naturvidenskab. Desuden kan de være en fordel at have gennemført gymnasiale, erhvervsrettede eller sundhedsfaglige uddannelser.
- Du er i stand til at udtrykke dig klart og tydeligt på dansk og engelsk - både på skrift og i tale.
- Det er nødvendigt, at du er i god fysisk form, da arbejdet som ambulancebehandler kan være krævende. Det indebærer, at du ikke har pådraget dig skader på knæ, ryg, skuldre osv., som kan påvirke din fysiske kapacitet.
Det er desuden en fordel, hvis:
- Du har relevant erhvervserfaring inden for sundheds- og omsorgsarbejde, eller lignende arbejde med fokus på relationsskabelse.
- Du har enten gennemført Grundforløb 2 som ambulancebehandler eller har anden relevant sundhedsfaglig uddannelsesbaggrund.
- Du er fortrolig med at arbejde i teams og kan demonstrere evnen og viljen til at påtage dig ansvar, for eksempel gennem frivilligt arbejde eller engagement i foreninger.
Sådan søger du ind som ambulancebehandlerelev
Det er kun muligt at søge ind som elev, når vi har har et jobopslag. Ud fra de indsendte ansøgninger, udvælger vi dem, der kvalificerer sig til at deltage i vores rekrutteringsforløb. Her bliver du testet og vurderet i nogle af de kompetencer, der er vigtige, når man skal være ambulancebehandler.
Inden du ansøger, er det vigtigt, at du er godt forberedt. Du skal sætte dig grundigt ind i optagelseskravene. Det er desuden vigtigt, at du omhyggeligt vedhæfter alle nødvendige dokumenter. Manglende dokumenter kan medføre, at din ansøgning ikke bliver betragtet.
Du skal uploade følgende dokumenter:
- Motiveret ansøgning. Vi forventer en engageret ansøgning, hvor du blandt andet reflekterer over din motivation for at søge uddannelsen som ambulancebehandler.
- CV
- Vellignende portrætfoto
- Kopi af relevante uddannelses- og eksamensbeviser
- Kopi af kørekort
Vi har desværre ikke mulighed for at indkalde alle kvalificerede ansøgere til samtale, hvilket betyder, at selv kvalificerede kandidater kan modtage afslag. Hvis du mener, at du opfylder vores krav og alligevel modtager et afslag, opfordrer vi dig til at overveje at ansøge igen.
Hvis du modtager et afslag efter deltagelse i optagelsesprøven, vil vi opfordre dig til først og fremmest at reflektere over feedbacken. Er der områder, hvor du kan forbedre dig, fx erhvervserfaring? Eller er der faktorer, du ikke kan ændre, som fx helbred?
Det er vigtigt, at du bruger den nødvendige tid på at udvikle og forbedre dig, før du ansøger igen. Når du vælger at ansøge igen, skal du tydeligt demonstrere, hvordan du har reflekteret over afslaget, og hvad du har gjort for at forbedre dine kvalifikationer.
Hvad kan du forvente af optagelsesprøven
Optagelsesprøven ligger den 16. september 2024 i tidsrummet 08.00 - 12.00 inklusiv frokost.
I bliver delt i hold - og sendes afsted i 2 hold ad gangen med 30 minutters mellemrum.
Der vil være opvarmning inden den fysiske test går i gang.
Optagelsesprøven: Den fysiske test
Den fysiske test er delt i 3: løb, styrke og funktionsnær test. Du modtager point for hver del - og din samlede score vil være afgørende for at bestå testen.
Løb
Løbetesten strækker sig over 2.200 meter. Mænd skal løbe inden for 12 minutter for at få bedst score, mens kvinder skal gennemføre inden for 13.30 minutter for bedste score.
Styrke
Styrkedelen af optagelsesprøven består af 4 øvelser.
Styrkeprøven varer i alt 10 minutter, og du kan skifte mellem øvelserne ved fx at lave 5 gentagelser af hver øvelse. Det kræver 25 gentagelser af hver øvelse for at få bedste score.
- Armbøjninger
Udførelse:- Læg dig på maven.
- Placér dine hænder ved siden af brystet og dine tåspidser i gulvet.
- Løft din krop ved at skubbe fra gulvet til dine arme er strakte.
Kvinder har mulighed for at tage armbøjningerne med knæene i gulvet fremfor tåspidserne.
- Mavebøjninger
Udførelse:- Læg dig fladt på ryggen med let bøjede ben og hænderne placeret bag hovedet.
- Sæt dig op i én bevægelse - og rør dine fødder med dine hænder mellem dine ben.
- Læg dig tilbage til startposition.
- Læg dig helt fladt efter hver gentagelse.
- Rygbøjninger
Udførelse:- Læg dig fladt på maven med hænderne placeret under din hage.
- Løft overkroppen så højt, du kan, mens dine ben forbliver på jorden.
- Squats
Udførelse:- Start i oprejst position med strakte ben.
- I en kontrolleret bevægelse bøjer du benene til en 90-graders position.
- Du rejser dig igen - og øvelsen gentages.
- Hold fokus på at holde ryggen ret under øvelsen.
Se eksempler på øvelserne på Facebook.
Den funktionsnære test:
Den funktionsnære test består af fysiske belastninger, der lægger sig op ad bevægelsesmønstre fra dagligdagen som ambulancebehandler.
Samarbejdsøvelsen:
Her deles I i hold, hvor I skal gennemgå samarbejds- og reflektionsøvelser. Her vil du blive vurderet på din evne til at indgå og arbejde i grupper. Du vil også blive vurderet på, hvad du bidrager med i fællesskabet.
Bemærk at samtalerne til endelig udvælgelse ligger den 19. - 20. september 2024.
Har Ambulance Sjælland højdekrav?
Nej, men din højde indgår i den samlede vurdering af dig. Vi er interesserede i at passe på vores medarbejdere. Din højde kan derfor have indflydelse for at forhindre arbejdsskader.
Er der en aldersbegrænsning?
Vi har ingen øvre aldersgrænse i Ambulance Sjælland. Du skal dog være fyldt 21 år på ansættelsestidspunktet af hensyn til erhvervelse af chaufførkort.
Hvornår får jeg svar på min ansøgning?
Alle får svar på, om man er indkaldt til optagelsesprøve eller ej.
Skal jeg vise helbredsattest?
Nej. Du skal dog indsende en lægeattest til færdselsstyrelsen i forbindelse med erhvervelse af kørekort, når du er blevet ansat i Ambulance Sjælland. Lægeattesten skal udfyldes af din egen læge. Hvis du må erhverve dig et stort kørekort, må du også ansøge om at blive ambulancebehandlerelev i Ambulance Sjælland.
Må jeg ryge på arbejdspladsen?
Region Sjælland har røgfri arbejdspladser, og det er ikke tilladt at ryge i arbejdstiden. Dette gælder også e-cigaretter.
Kan jeg selv vælge uddannelsessted?
Ambulancebehandleruddannelsen udbydes to steder i Danmark. UNord i Hillerød samarbejder vi primært med i Ambulance Sjælland. Uddannelsen for vores elever kan dog tilbydes ved særlige omstændigheder på Rybners i Esbjerg.
Er der mulighed for at bo på skolen i forbindelse med skoleforløbene?
Ja, under skoleperioderne på erhvervsskolen er der mulighed for at bo på skolehjem. For at være berettiget til at bo på skolehjem, kræves fem kvarters transport uden ventetid med offentlige transportmidler fra bopæl til skolen. Skolehjem under hoved forløbet er uden beregning for eleven. Skolehjem under grundforløb er for elevens egen regning.
Kan jeg få merit?
Ja, nogle sundhedsuddannede kan få merit. Fx som sygeplejerske, vil du kunne opnå merit fordele af sygehuspraktikken. Det er skolerne, der i samarbejde med TUR (Transporterhvervets Uddannelsesråd) bevilger merit ud fra en individuel vurdering. Det samme gælder folk med stort kørekort.
Hvornår må jeg køre som 2. person på ambulancen?
Du må køre som 2. person efter 5. skoleperiode. I din 6. oplæringsperiode afholder vi et forløb, for at sikre os, at du med tryghed og faglighed kan bistå dine kolleger i det præhospitale arbejde som 2. person i ambulancen.
Skal jeg selv kontakte skolen?
Ja, du skal selv kontakte skolen, hvis du skal på grundforløbet. Hvis du starter hovedforløb, skal du ikke selv kontakte skolen.
Hvor er mit ansættelsessted?
Ansættelsesstedet er individuelt. Alle ansættes i Næstved, da det er adressen på vores hovedkontor Præhospitalt Center - Region Sjælland. Du vil blive tilknyttet et område i Ambulance Sjælland og vil kunne forrette tjeneste på områdets forskellige baser under din uddannelse.
Hvordan er min arbejdstid som elev?
Du vil opleve skiftende vagtformer under dit uddannelsesforløb. Vi har både vagter af 12 eller 24 timer ad gangen fordelt på både dag, aften og nattevagter samt weekender og helligdage.